Om oss

Har du ett intresse för barnboksbilder och vill hjälpa till att sprida kunskap om barnböckers illustrationer? För dig finns sedan 1989 föreningen Barnboksbildens Vänner som idag har cirka 250 medlemmar. Föreningen har donerat original av nordiska illustrationer till museet och har stor del i att Göteborgs konstmuseum blivit ett ledande museum för barnboksbilder.

Föreningens syfte är att förvärva barnboksillustrationer för att bevara hela bilderböcker intakta. I samlingen finns över 3000 bilder av ett 80-tal svenska och nordiska konstnärer. Som medlem i föreningen har du möjlighet att besöka föredragskvällar och medlemsmöten med intressanta och inspirerande föreläsare som avslutas med mingel, mat och dryck. Föreningen ger ut medlemstidningen Solägget och medlemsbladet Solsidan två gånger om året.

Medlemmar i Barnboksbildens Vänner har fri entré till Göteborgs konstmuseum. Visa ditt medlemskort. Observera att tilläggsavgifter kan gälla för vissa tillfälliga utställningar. I Göteborgs konstmuseums butik har du rabatt, liksom i museibutiken på Göteborgs stadsmuseum.

Styrelse 2021

Christina Wedenmark, ordförande
Barnbibliotekarie och litteraturpedagog

Magnus Sjöberg, vice ordförande
Skribent, biblioteksassistent på Skolbibliotekscentralen i Göteborg

Per Dahlström, sekreterare
Intendent Göteborgs konstmuseum

Helena Holmquist, kassör
Ekonom

Eva Selin
Skribent, bibliotekarie, bibliotekskonsult på Läsfirman

Katarina Larson
Konsulent Litteratur barn och unga

Hedvig van Berlekom
Kommunikatör, projektledare, författare