Favoriter för de små

Emilia Ilke debuterar med Räkna med havet. Det är en bok i pekboksformat med hårda pärmar som uppmärksammar dem och det som rör sig i havets närhet. Som stilleben vilar bilderna i dova, milda färger med vackra former och överraskande luckor att öppna för en nyfiken en samtidigt som man lär sig räkna från 1 – 10.” 

Emma Virke och Mogu Takahashi har tillsammans skapat en bok lustfylld bok om att räkna från 1 – 10 på engelska. Emma Virke rimmar ”7 rabbits with bad habits” och ”10 eggs shaking their legs”. Många små som kommer att lära sig räkna på engelska. En bonus är QR-koden på sista sidan som kopplar texten till en sång. 

I Min hund berättar Emelie Östergren i text och bild om en liten flicka med en väldigt stor hund. Mycket större än hon tänkt sig men vad gör det när hon vet att hunden gillar henne? Humor och kärlek ryms i fantasieggande illustrationer. 

Henrik Wallnäs och Charlotte Ramel berättar i ”Vi bygger en stad” om en flicka och hennes vän Osman som tillsammans leker att de bygger en stad med djungler, sjöar och poliser. Till en början går leken bra men när viljorna drar åt olika håll brakar konflikten loss på riktigt. Det finns bara en väg tillbaka och det kräver ett förlåt från bägge parter.