Kalla lilla larv

Signe skall klippa sig. Hon och mamma skall gå till frisören. På vägen dit hittar Signe en hårig larv. Hon tror att larven vill följa med på utflykt. Mamma tycker att de skall fika innan de går till frisören. Det tycker Signe också. Helst vill hon äta chokladbollen med en gång men mamma säger att hon måste äta mat först. När mamma får syn på larven säger hon åt Signe att lämna den utanför caféet. Signe går ut och bäddar ner larven i en blomkruka. När Signe sitter hos frisören kommer hon på att hon har glömt larven. Nu måste hon skynda sig tillbaka! Malin Linneroth berättar om Signe ur barnperspektiv på ett sätt som skapar möjlighet till identifikation. Hon skildrar det lilla ”larvlivet” med ömhet på ett sätt som lär barnet att värna om det minsta lilla. Lisa Moroni rör sig hemtamt i naturmiljöer. Hon visar naturens och djurens skönhet. I bild ser vi närheten mellan mor och dotter, barn och djur i den bohemiskt ombonade hemmiljön. Mysigt och hjärtevärmande.